به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر سيدحسن هاشمي در حاشیه برگزاری همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا در خصوص تمهيدات وزارت بهداشت برای مقابله با آلودگي هوا، به افزايش تختهاي اورژانس، ICU، افزايش مصرف دارو و بكارگيري تعداد بيشتر پزشک در مراکز درمانی اشاره كرد و گفت: متاسفانه در موضوع آلودگی هوا، قرباني اقداماتي هستيم كه يا خود شهروندان و يا به دست دستگاههاي حكومتي اعم از دولتي و غيردولتي و سياستهايي كه منجر به افزايش اين آلودگي ميشود، شده ایم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: ما در زمینه آلودگی هوا تنها ميتوانيم مردم را درمان كنيم و ادعاي ديگري هم نداريم.
وي در ادامه با بيان اينكه تجهيزات كم است و منابع بيمهها نیز محدود است، گفت: ما تا آن حدي كه بتوانيم انجام وظيفه ميكنيم و اميدواريم مسئولان تصميمات لازم را اتخاذ كنند.
هاشمي در خصوص اقدامات لازم براي پيشگيري از آلودگي هوا پيشنهاد داد كه برای كالاهاي آسيبرسان عوارض وضع شود و لااقل عوارضي بر سوخت در كلانشهرها وضع شود تا باعث شود مردم كمتر از اين منابع استفاده كنند و به تبع آن از آلودگيها كاسته شود.
وي در ادامه افزود: البته عوايد حاصل از عوارض بر كالاهاي آسيبرسان را ميتوانيم براي توسعه خدمات بهداشتي درماني و حوزه سلامت صرف كنيم تا حداقل سازمانهايي كه باعث بيماري مردم ميشوند از اين طريق بخشی از هزينه بيماري مردم را پرداخت كنند.
وزير بهداشت در عین حال با تاکید بر اینکه تعيين عوارض بر كالاهاي آسيبرسان راهكار اصلی نیست، خاطرنشان کرد: راهكار علمي آن است كه از ايجاد آلودگي، پيشگيري و جلوگيري شود.
وي در ادامه با اشاره به دقيق نبودن آمارهاي مربوط به نقش آلايندهها در ايجاد بيماريها، گفت: قرار شده است طي يك سال آينده آمارهاي علمي و دقيق در این زمینه ارائه شود که به محض دريافت اعلام خواهد شد.
هاشمي افزود: البته ترديدي وجود ندارد كه عوارض و آسيبهاي ناشي از آلايندهها در ایجاد بيماريها بالغ بر ۷ تا ۸ ميليارد دلار است.
نظر شما